Na útočníčku-vysokoškoláčku dal vyšetrovateľ návrh na obžalobu

12.12.2004 Celý región

Návrh na podanie obžaloby pre trestný čin opilstva dal začiatkom decembra vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na 20-ročnú dnes už...
Návrh na podanie obžaloby pre trestný čin opilstva dal začiatkom decembra vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove na 20-ročnú dnes už bývalú poslucháčku Prešovskej univerzity (PU) zo Sobraniec.

Podľa informácií, ktoré poskytla krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová, hrozí obvinenej mladej žene trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
Prípad sa stal okolo 17.30 h v piatok 13. februára 2004, keď na internátnej izbe Študentského domova PU v Prešove Sobrančanka po predchádzajúcom nedorozumení fyzicky napadla svoju vrstovníčku z prvého ročníka. Hrotom čepele noža a nožnicami opakovane bodala do rôznych častí tela, čím poškodenej spôsobila zranenia, ktoré si vyžiadali dobu liečenia a práceneschopnosti do 31. marca 2004. Aj táto dievčina je už len bývalou poslucháčkou PU. Keďže k incidentu došlo v posledný deň skúškového obdobia zimného semestra a obe nemali viacero zápočtov, bol to dôvod k ich vylúčeniu zo štúdia.
Podľa záverov zo spracovaného návrhu na obžalobu obe síce požili návykovú látku, ale obvinená sa tým priviedla do stavu nepríčetnosti, čím sa dopustila trestného činu opilstva.
(jj)
 

Vyberte región

mark